2019 metų vyrų mados tendencijos

Kokie jums buvo 2018 metai? Stilingi, pilni staigmenų, o gal kardinalių gyvenimo pokyčių? Šį kartą kviečiame užmesti akį į populiariausias 2019 metų mados tendencijas vyrams – papasakosime, ką ir kaip vilkėsime šiais metais, kokios mados prognozės skinasi kelią į vyrų spintas, o ko galbūt reikėtų „pasaugoti“ ateinančiame sezone.

„Puffer“ striukės

Kaip ir praėjusį sezoną, pūstos „puffer“ modelio striukės išlieka populiarios. Tiesa, keičiasi jų dydis. Jei 2018 m. striukė kartais savo dydžiu galėjo atstoti miegmaišį, 2019 m. jų dydis yra šiek tiek mažesnis ir labiau prigludęs prie kūno. Vietoje maxi rinkitės regular ir tikrai neprašausite. Tačiau tai nereiškia, kad vilkėdamas šią striukę negalite palikti įspūdžio – populiarios ryškios spalvos (oranžinė, mėlyna, žalia). Pasislėpti striukėje taip pat nebūtina – dažnai šios striukės nešiojamos tik kaip viršutinis sluoksnis, prasegtos arba visai atsegtos, kad visi galėtų matyti koks stilius slypi po ja.

„Light wash“ džinso medžiaga

Džinsas – neabejotinai viena populiariausių ir madingiausių tendencijų visoje mados istorijoje. 2019 metais ši medžiaga vėl yra „topuose“. Daugelis vyrų renkasi tamsesnius šios medžiagos tonus (nuo juodos iki tamsiai mėlynos arba tamsiai pilkos). Tačiau tendencijų žinovai pataria rinktis šviesesnius mėlynos tonus bei atspalvius. Drąsiausi gali išbandyti net baltus džinsus. Tik juos dėvint reikėtų pasisaugoti sėdėjimo ant žolės 😊

Prabangūs paltai

Languoti, odiniai, vienspalviai, ilgi, dramatiški, su netikėtomis detalėmis – tik keletas žodžių apibūdinančių 2019 m. paltų tendencijas. Manoma, kad lauke jus su paltu pamato žymiai daugiau žmonių negu su uždaroms patalpoms skirtu stiliaus deriniu, todėl paltui reikėtų skirti ypatingą dėmesį. Tiek klasikiniai, tiek futuristiniai paltai karaliaus vyrų spintose, tačiau reikėtų nepamiršti, kad pasirinkus labai originalų paltą, kitas stiliaus detales reikėtų „prigesinti“ – visas stilius turi būti harmoningas. Žinoma, palto siluetą reikėtų rinktis pagal figūrą.

Velvetas

Džinsas gali būti nesenstantis, tačiau velvetas yra būtent tai, ko reikia žiemiškam įvaizdžiui formuoti. Ir žinoma – madinga bei šilta! Populiaru viskas – švarkai, kelnės, marškiniai. Spalvų gama – nuo rudos, smėlinės iki tamsiai raudonos, vyšninės. Sunku pasakyti, ar velvetinių drabužių pavyks rasti ten, kur įprastai perkate drabužius, bet išduosime paslaptį – šios medžiagos drabužių galim rasti padėvėtų, „drabužių iš antrų rankų“ parduotuvėse.

Oda

Odine baikeriška striukė yra nepavaldi laikui. Tai daiktas, kuris yra skirtas nešioti metų metus, o su laiku tik gerėja. Todėl nenuostabu, kad laikui bėgant visi vis sugrįžta prie šios „klasikos“. Šis drabužis yra vienas iš žinomiausių unisex mados pavyzdžių – juos nešioja tiek vyrai, tiek moterys. 2019 metų sezoną odinė striukė išgyvena tikrą pakilimą. Spalvos – ruda, juoda. Devynis kartus iš dešimties šis drabužis turi apykaklę. Į madą pamažu „braunasi“ ir odiniai bomberiai – jie tiks tiems, kurie nori naujas mados tendencijas išbandyti pirmieji.

Politikavimas

Įvairios pasaulio problemos yra aktualios vyrams. Marškinėliai su užrašais, kuprinės su šūkiais, net kelnės su palaikymą įvairioms iniciatyvoms išreiškiančiais lozungais kaip niekada madingos. Palaikote tvarią gyvenseną, taiką, gyvūnų teises, o gal norite paskatinti kitus naudoti mažiau plastiko? Išreikškite tai savo drabužiais. Sakiniai, siuvinėtos detalės, aplikacijos – pasirinkimų yra ne vienas. Jei tinkamo varianto vis tik nėra – galima čiupti baltus marškinėlius ir markerį, ir bent trumpam pačiam tapti dizaineriu.

Šalikai

Pagaliau bus galima pasipuošti šaliku (tiek pirktu, tiek megztu močiutės). 2019 m. bus madingi įvairaus ilgio ir raštų šalikai. Net jei atrodo, kad šalikas prie nieko nedera – galite jį tiesiog vadinti „stiliaus akcentu“. Prieš dėvėdami šaliką, būtinai pasidomėkite jo surišimo būdais, tai dar viena galimybė išsiskirti. Žiemą šalikas taps puikiu būdu nesušalti, o pavasarį-vasarą – aksesuaru. „Pinterest“ skelbia, kad šalikų paieška išaugo net 29 procentais, todėl ir tu skubėk surasti savąjį!

Margi raštai

Minimalizmas daug kam jau nusibodo (arba liko praėjusiame sezone), todėl į vyrišką madą žengia spalvomis ir raštais stebinantis maksimalizmas. Raštų derinimas (arba specialiai nederinimas) leidžia eksperimentuoti ir labai pagyviną visą asmens stilių. Jei vis tik raštų pasaulis atrodo per daug margas ir painus – galite rinktis vieną margą/raštuotą drabužį arba aksesuarą ir jį derinti prie vienspalvių. Perspėjame, ši tendenciją – „užkrečiama“ ir labai smagi!

Mezginiai

Šį sezoną jie kaip niekad madingi bei populiarūs. Jie net įsisuko į kaklaraiščius! Esame tikri, kad savo spintoje rasite ne vieną megztą megztinį, kardiganą, V formos apykakle arba aukštu kaklu – jei vis tik rimto „kandidato“ rasti nepavyko, apžiūrėkite „uRock“ asortimentą! Visada padėsime išsirinkti ir nepasiklysti mezginių džiunglėse. Mūsų bei ekspertų patarimas –  rinktis populiarias, klasikines ir laiko patvirtintas spalvas – mėlyną, juodą, baltą, pilką, žemės atspalvius. Tokie megztiniai tarnaus ne vieną sezoną ir išliks madingi ilgą laiką.

Kovos ir pergalės

Gatvės mada – nenaujas fenomenas. Vienas iš gatvės mados centrų – Los Andželas. „Gatvės stiliumi“ būtent ten pradėta vadinti patogi, judesių nevaržanti ir neįpareigojanti apranga, labiausiai pamėgta...

Ateinančio rudens sezono hitas – vyrai su sijonais

Kai į Vilnių atvyksta škotų futbolo sirgaliai, moterys pradeda smalsiai spėlioti, kas po jų sijonais... Mados istoriko žodis Lietuvių kalboje posakis „vyras su sijonu“ turi žeminančią prasmę. O...

Kovos ir pergalės

Gatvės mada – nenaujas fenomenas. Vienas iš gatvės mados centrų – Los Andželas. „Gatvės stiliumi“ būtent ten pradėta vadinti patogi, judesių nevaržanti ir neįpareigojanti apranga, labiausiai pamėgta...